آنچه در مورد بهترین فر برقی باید بدانید
با مطالعه مقاله دانستنی های فر برقی نهایت بهترین استفاده را از فرتان خواهید داشت. امروزه فرها در هر خانهای پیدا میشوند. فرها به ۳ دسته تقسیم میشوند. فرهایی که روی اجاق گاز نصب هستند. یعنی همان فرگازهای مرسوم. نوع دوم فرهای توکار هستند و نوع سوم فرهای رومیزی. در دو نوع آخر، فر معمولا با برق کار میکنند. این فرها از هر مدلی که باشند ویژگیهایی دارند که کاربرانشان باید از آن مطلع باشند. البته در این مقاله شما با دانستنی های فر برقی بیشتر آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین هود ایرانی
دانستنی های فر برقی
مزایای فر های برقی
استفاده از فرهای تمام برقی، موجب ترد تر شدن و لذیذ تر شدن غذاها می شود. پخت یکنواخت یکی دیگر از مزایای این فرهاست. دوام و ماندگاری فر برقی، بسیار بیشتر از سایر مدل ها می باشد.
به دلیل اینکه در محیط فر برقی آلودگی های ناشی از سوخت فسیلی و دی اکسید کربن وجود ندارد، در این کیک و شیرینی و غذا سالمتر و با طعم طبیعی تری پخته می شود. فر برقی کنترل دقیقی به روی درجه حرارت دارد که این مزیت باعث می شود در طول پخت درجه حرارت ثابتی داشته باشیم. علت خوشمزگی طعم غذا در فر همین ویژگی است. در مقابل، هر چه حرارت متمرکزتر شود مثلا روی اجاق گاز غذا را بپزید یا در مایکروفر، کیفیت بافت مواد غذایی پایینتر میآید.
فرهای برقی دقیق ترند و خطر سوختگی کمتری دارند. فرهای برقی دارای تعداد برنامه های پخت وپز بیشتری است.
فر برقی مناسب برای پخت و پز خشک مثل پخت نان و شیرینی و کیک اسفنجی و … است. میزان داغ شدن و درجه حرارت این فرها بسیار بالاتر از فرهای گازی است.
نحوه پخت و پز با فر برقی
کیک و شیرینی همیشه در طبقه وسط فر پخته میشود و غذاها عموما در طبقه پایین فر. اگر با فرتان شیرینی یا کیک میپزید، دمای یکنواخت و یکسان بسیار اهمیت دارد. پس به طور همزمان از دو طبقه فر استفاده نکنید. چون گرما به اندازه کافی به هر طبقه نخواهد رسید.
برای پخت کیک یا شیرینی باید ۱۰ تا ۱۵دقیقه قبل از گذاشتن ظرف در آن، فر را گرم کرد. در غیر این صورت کیک یا شیرینی بافت سفت و چسبندهای پیدا میکند. معمولاً کیک و شیرینیهایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته میشوند.
کیک و شیرینیهایی که ریز و کوچک هستند (به جز شیرینیهایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند.
اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث میشود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت.
هیچ وقت مواد کنسرو شده را در فر قرار ندهید.
زمان و درجه دما در فر برقی
برای پخت شیرینی و کیک در داخل فر های برقی باید دمای فر برقی را ۲۰ درجه کمتر و زمان را نیز 5 تا ۱۰ دقیقه کمتر از فرهای گازی تنظیم کرد. برای مثال اگر در دستور قید کرده اند که دمای مورد نیاز 180درجه و زمان ۴۰ دقیقه است، شما باید در فرهای برقی بر روی ۱۶۰ درجه و زمان ۳۰ تا ۳۵ دقیقه تنظیم کنید.
به طور کلی اگر فر جدیدی گرفته اید، قبل از آنکه این تفاوت بر اساس تجربه دستتان بیاید کمی با احتیاط آشپزی کنید. توصیه میشود در این شرایط، پخت و پز را در دمای حدود ۲۰ درجه کمتر و ۱۰ دقیقه کمتر از زمانی که با فرقبلی تان می پختید، برای پخت و پز در نظر بگیرید.
هود داتیس یکی از بهترین هود ایرانی موجود در بازار است.